Tramp udario na Madurovu ženu i zlato

© AFP 2023 / Federico ParraPresednik Venecuele Nikolas Maduro sa suprugom Silijom Flores na ceremoniji inauguracije
Presednik Venecuele Nikolas Maduro sa suprugom Silijom Flores na ceremoniji inauguracije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države uvele su u septembru paket sankcija protiv Venecuele, dodajući na spisak sankcionisanih lica ženu predsednika Nikolasa Madura i ključne zvaničnike kabineta.

Trampova administracija uvela je „teške“ nove sankcije Venecueli, ističući da je Karakas sa Kubom i Nikaragvom formirao „trojku tiranije“, prenosi agencija AFP.

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je govoreći u Majamiju rekao da će sankcije posebno uticati na sektor zlata u Venecueli, koji se koristio kao bastion za finansiranje ilegalnih aktivnosti, popunjavanje svojih kasa i podržavanje kriminalnih grupa“.

„Trojka tiranije u ovoj hemisferi — Kuba, Venecuela i Nikaragva — konačno su naišle na sebi ravne“, dodao je Bolton.

On je takođe najavio da je Stejt department dodao nove sankcije za više od dvadeset entiteta koji su u vlasništvu ili pod kontrolom kubanske vojne i obaveštajne službe.

On je lidere Venecuele i Nikaragve nazvao „očajnim“ autokratama koji su se pridružili kubanskim kolegama u „istom represivnom ponašanju nepravednog zatvaranja, mučenja i ubistva“.

Zastave Venecuele i SAD - Sputnik Srbija
Amerika uvela sankcije prvoj dami Venecuele

„Trojka tiranije u ovoj hemisferi neće trajati večno“, naglasio je Bolton i dodao da će kao i svi tiranski režimi i ideologije i ona imati svoj kraj.

​Sjedinjene Američke Države već odavno se protive politici venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura i uvele su brojne sankcije protiv Karakasa kako bi joj se suprotstavile.

Venecuela se bori sa političkim i ekonomskim posledicama, uključujući nedostatak robe, galopirajuću inflaciju i pad javnih prihoda, usled pada cena nafte i američkih sankcija nakon što su Sjedinjene Američke Države blokirale svoje investitore da kupuju venecuelanski dug. Takođe je zabranjena trgovina u venecuelanskoj digitalnoj valuti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala