Teroristi isporučili dva kontejnera sa hlorom u naselje kod Hame

© REUTERS / Khalil AshawiUništene zgrade u Marat el Numanu južno od Idliba
Uništene zgrade u Marat el Numanu južno od Idliba - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi su isporučili dva kontejnera sa hlorom u silose nedaleko od sirijskog grada Hame i planiraju da ih iskoriste za insceniranje upotrebe hemijskog oružja od strane snaga sirijske vlade protiv civilnog stanovništva, saopštio je načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, general-pukovnik Vladimir Savčenko.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija: Teroristi spremaju provokacije sa hemijskim oružjem u Siriji

„Teroristi su isporučili dva kontejnera sa hlorom u silose u severnom delu sela Kalat el Madik, koji se nalazi 20 kilometara zapadno od grada Hame. Teroristi planiraju da iskoriste otrovnu supstancu kako bi inscenirali upotrebu hemijskog oružja od strane snaga sirijske vlade protiv civila“, rekao je Savčenko.

„Prema informacijama koju je dobio ruski Centar za pomirenje, teroristi grupa Ahrar el Šam i Džejš el Iza pripremaju u zoni deeskalacije Idlib nove provokacije uz upotrebu otrovnih supstanci“, istakao je on.

Početkom nedelje Savčenko je već davao slične informacije, ali vezane za druga naselja. On je rekao da je u gradove Azaz, Marea i Čobanbej provincije Alep stiglo nekoliko desetina pripadnika organizacije „Beli šlemovi“ i da su u ta naselja iz grada Džisr el Šugur u provinciji Idlib u zatvorenim kamionima isporučeni kontejneri sa otrovnim materijama, verovatno hlorom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala