SAD: Karavan na granici sa Meksikom bi moglo da „dočeka“ 15 hiljada vojnika

© AP Photo / Airman 1st Class Zoe M. Wockenfuss/U.S. Air ForcPripadnici američke vojske u vojnoj bazi Fort Noks spremaju se da krenu u Operaciju Verni patriota. Trampova administracija najavila je da će poslati nekih pet hiljada vojnika na granicu sa Meksikom kako bi sprečili migrantski karavan da uđe u SAD.
Pripadnici američke vojske u vojnoj bazi Fort Noks spremaju se da krenu u Operaciju Verni patriota. Trampova administracija najavila je da će poslati nekih pet hiljada vojnika na granicu sa Meksikom kako bi sprečili migrantski karavan da uđe u SAD. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bi na američko-meksičku granicu moglo biti upućeno 15 hiljada vojnika, kako bi sprečili migrantski karavan da uđe u zemlju. To je više vojnika nego što je trenutno angažovano u Avganistanu.

Tramp je ranije danas najavio da „dolazi još više trupa“ na granicu SAD-Meksiko, koju je on nazvao „svetom“.

​Tramp je dalje naveo da njegova administracija razmatra da ostvari prethodne pretnje da se prekine strana pomoć zemljama iz koje dolaze migranti koji putuju u karavanu. Grupa od nekoliko hiljada migranata trenutno se nalazi u južnom Meksiku i kreće se ka severu, ali takođe ide i iz Hondurasa, El Salvadora i Gvatemale.

Početkom nedelje Pentagon je najavio da će 5.200 vojnika biti upućeno ka američkoj granici sa Meksikom, u očekivanju dolaska karavana krajem meseca. Trenutno nije jasno da li poslednja najava predstavlja dodatnih 15.000 vojnika ili uključuje već najavljenih 5.200. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala