„Vozio sam Hašogijeve ubice, bili su srećni i zadovoljni“

© AP Photo / Metafora ProductionDžamal Hašogi
Džamal Hašogi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saudijske ubice koje su brutalno ubile novinara Džamala Hašogija slavile su u taksiju koji ih je vozio na aerodrom dok su se vraćali kući, otkriva istanbulski taksista koji je tek naknadno shvatio zašto su slavili.

„Bili su srećni i zadovoljni, nazdravljali su alkoholom i pušili“, ispričao je taksista za tursku televiziju „Haber“.

Protest isrped saudijskog konzulata u Istanbulu, posle ubistva Džamala Hašogija - Sputnik Srbija
Bliskoistočni triler se komplikuje: Zašto je Hašogi morao biti ubijen (video)

Među njima je bio visoki obaveštajni zvaničnik blizak saudijskom princu Muhamedu bin Salmanu, potvrdio je taksista za turske medije, prenosi „Sandej tajms“.

Turska istraga je utvrdila da je Saudijska Arabija poslala u Istanbul ekipu od 15 muškaraca različitih profila (obaveštajci, patolozi) sa zadatkom da u Konzulatu te zemlje u Istanbulu ubiju novinara Džamala Hašogija.

Veruje se da je ubistvo naredio direktno princ Muhamed, što je zvanični Rijad demantovao.

Jedan Hašogijev prijatelj ispričao je za „Sandej ekspres“ da je Hašogi spremao priču o tome da je Saudijska Arabija u ratu s Jemenom koristila hemijsko oružje i da je to razlog zbog kojeg je ubijen.

„Videli smo se nedelju dana pre ubistva. Bio je nesrećan i zabrinut. Kad sam ga pitao šta ga brine, nije mi direktno odgovorio, ali mi je kasnije spomenuo da mu pristižu dokazi da je Saudijska Arabija upotrebljavala hemijsko oružje. Rekao mi je da se nada da će uskoro dobiti dokumenta koja to dokazuju. Sledeće što sam čuo o njemu je da je nestao“, kazao je Hašogijev prijatelj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala