Najveće plutajuće pristanište na svetu potonulo tokom remonta „Admirala Kuznjecova“ (video)

© Sputnik / Sergey Eshenko / Uđi u bazu fotografijaNosač aviona "Admiral Kuznjecov" u Severomorsku
Nosač aviona Admiral Kuznjecov u Severomorsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najveće na svetu plutajuće pristanište PD-50 potonulo je tokom remonta nosača aviona „Admirala Kuznjecova“, saopštila je regionalna agencija „Sever post“.

Incident se desio na 82. Brodogradilištu u selu Rosljakovo, u Murmanskoj oblasti. Na pristanište su pala dva krana, od kojih je jedan pao i na palubu ruskog nosača aviona.

Ipak, najveću šteta je pretrpela oprema, a ne paluba.

Ranije je saopšteno da je došlo do kvara na elektromreži, zbog koje nisu mogle da rade pumpe jednog od dva keja za koja je brod bio prikačen. Cisterne PD-50 su se napunile i pristanište je potonulo. Tom prilikom četiri osobe su povređene, a jedna osoba je nestala.

Nakon nesreće, krstarica je odvučena na 35. Brodogradilište kod Murmanska. Šteta koja je naneta ruskom nosaču aviona neće uticati na rokove modernizacije.

PD-50 je najveće plutajuće pristanište na svetu. 

Podsetimo, u toku je remont jedinog ruskog nosača aviona „Admirala Kuznjecova“. Nosač aviona Admiral Kuznjecov počeo je da plovi 1990. godine i poslednjih godina bio je raspoređen u Sredozemlju u okviru ruske intervencije u Siriji. Nije imao veće popravke od 1997. godine. 

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala