Vučić i Čepurin o saradnji, projektima, Putinovoj poseti...

© Tanjug / Dragan KujundžićAleksandar Vučić i Aleksandar Čepurin
Aleksandar Vučić i Aleksandar Čepurin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, posebno o konkretnim projektima ekonomske saradnje, ali i o poseti ruskog predsednika najavljenoj za januar.

Sagovornici su konstatovali da se od predstojećeg sastanka kopredsedavajućih Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju očekuje da pruži značajan podsticaj povećanju trgovinske razmene i ekonomskog napretka Srbije i Rusije.

Dvojica sagovornika su dogovorila sledeće korake u pripremi zvanične posete predsednika Vladimira Putina, koja je najavljena u januaru.

Vučić je rekao da je za Srbiju ogromna čast da ponovo ugosti predsednika Ruske Federacije, kao i da smatra da je njegov dolazak izraz poštovanja predsednika Putina za našu zemlju, te tradicionalnog prijateljstva dveju zemalja i bratstva dvaju naroda.

Predsednik Vučić je izrazio podršku predsedniku Putinu na odlučnosti u sprovođenju penzione reforme, uveren da će ona ruskoj državi i ruskom narodu doneti ogromne koristi u budućnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala