Pentagon spreman da postavi vojsku na granicu sa Meksikom

© REUTERS / Ueslei MarcelinoKaravan migranata iz Srednje Amerike kreće se ka granici sa Gvatemalom na putu za Sjedinjene Američke Države
Karavan migranata iz Srednje Amerike kreće se ka granici sa Gvatemalom na putu za Sjedinjene Američke Države - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka vojska već je počela da prebacuje betonske ograde na južnu granicu zemlje u skladu sa planovima za raspoređivanje vojnih jedinica u toj oblasti, izjavio je američki ministar odbrane Džejms Matis.
Migranti prelaze iz Gvatemale u Meksiko - Sputnik Srbija
Matis odlučio: Amerika šalje vojsku na granicu sa Meksikom

Detalji o ovom procesu, kao i broj vojnika uključenih u operaciju još se utvrđuju, rekao je Matis tokom posete Češkoj.

„Neće vas pustiti. Postoji ustanovljena procedura za ulazak u našu zemlju“, izjavila je na televiziji „Foks njuz“ američka ministarka za unutrašnju bezbednost Kirsten Nilsen obraćajući se migrantima. 

Prema američkoj granici na teritoriji Meksika kreće se karavan izbeglica iz Centralne Amerike koji broji nekoliko hiljada ljudi.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp izjavio da se među njima navodno nalaze kriminalci i nepoznati stanovnici Bliskog istoka, upozoravajući graničare i vojsku da je to vanredna situacija na nacionalnom nivou. Meksiko je demantovao Trampove reči o prisustvu terorista ili predstavnika organizovanog kriminala u karavanu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala