Đoković o političkom pritisku: Tužno je...

© AP Photo / Tim IrelandNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski sportista, dao je svoj komentar o potencijalnom nastupu na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji.

Đoković bi 22. decembra trebalo da se sastane sa Rafaelom Nadalom u Džedi na egzibicionom meču pred početak nove sezone.

Rafaerl Nadal i Novak Đoković - Sputnik Srbija
Novak i Rafa pod pritiskom: „Zašto ćutite o Saudijskoj Arabiji?“

Saudijski novinar disident Džamal Hašogi, koji je živeo i radio u SAD, brutalno je ubijen u saudijskoj ambasadi u Istanbulu, zbog čega je ova zemlja na udaru kritika, a javnost je urgirala da teniseri ne odigraju meč u toj zemlji.

Đoković se prvi put oglasio o pitanju meča u Saudijskoj Arabiji pred Masters u Parizu, na kom će nastupiti, navodi B92.

„Ja lično uvek pokušavam da ostanem van politike. Ne volim da se mešam u bilo kakve političke rasprave i situacije. Nesrećno je to što smo obojica (ja i Rafa) sada odjednom upleteni u sve to“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da je potrebno više informacija kako bi se donela odluka o tome da li će nastupiti u Džedi i da će sve to razmotriti sa svojim timom.

„Svestan sam svega što se dešava i naravno da je to jako tužno. Oduvek sam se trudio da budem profesionalan i da poštujem svaki dogovor koji sklopim. Moramo da dođemo do još informacija o tome šta se sve desilo kako bismo mogli da donesemo racionalnu odluku o tome da li je pametno otići tamo ili nije“, dodao je Novak.

Masters u Parizu počinje u ponedeljak, 29. oktobra, a Đoković ne brani nijedan bod.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala