Mitropolit Amfilohije: Rumija je i albanska planina, ali ne Albanaca Envera Hodže

© Sputnik / Nebojša PopovićMitropolit Amfilohije Radović
Mitropolit Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uputio je danas otvoreno pismo crnogorskom premijeru Dušku Markoviću, povodom premijerove izjave da je mitropolit dozvolio nelegalnu gradnju crkve Svete Trojice na Rumiji i Markovićeve tvrdnje da će ta crkva biti uklonjena.
Premijer Crne Gore Duško Marković - Sputnik Srbija
Vlada Crne Gore: Srušićemo crkvu na Rumiji

Crnogorski sajt „Kafe del Montenegro“ prenosi da je Amfilohije rekao da je Rumija „crnogorska i albanska planina, ali Albanaca Skender-bega, koji je, po Njegošu, ’srca Obilića, što umrije tužnim izgnanikom‘, ali ne i onih Envera Hodže i Turaka rušitelja hrišćanskih svetinja“, a da je „Hram na njoj podignut za dobro svih i u slavu Boga ljubavi“, kao i da je „svenarodno kulturno dobro“.

Navodi se da je Amfilohije „predložio i da se izgradi put od Mikulića do vrha Rumije, a vremenom i žičara, radi unapređenja zajedništva kao i sveukupnog duhovnog, kulturnog i ekonomskog života i napretka Crne Gore“.

Marković je protekle nedelje, komentarišući radove na crkvi na Rumiji, kazao da ga čudi da je mitropolit crnogrsko-primorski Amfilohije dozvolio nelegalnu gradnju i poručio da će crkva na Rumiji biti uklonjena, podseća Tanjug.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala