Putin i Makron: Važno aktivizirati politički proces u Siriji

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografija24.05.2018. Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron na peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu 2018
24.05.2018. Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron na peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu 2018 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov francuski kolega Emanuel Makron saglasni su da je neophodno aktivizirati politički proces kada je reč o rešavanju sirijskog konflikta, saopštila je pres-služba Kremlja.
Ministri spoljnih poslova Rusije i Turske Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu - Sputnik Srbija
Lavrov i Čavušoglu se sastali u Istanbulu uoči samita četvorke

Kako se navodi, Putin i Makron su o toj temi razgovarali telefonom i to na inicijativu francuske strane.

„Posebnu pažnju, uoči samita u Istanbulu, koji se održava danas, predsednici su posvetili temi sirijskog konflikta. Razmotrili su čitav niz pitanja koji će biti na dnevnom redu samita. Naglasak je stavljen na aktiviziranje političkog procesa u Siriji“, ističe se u saopštenju Kremlja.

Predsednici su se takođe osvrnuli i na predstojeći susret Putina i američkog predsednika Donalda Trampa u Parizu 11. novembra, tačnije o ulozi Pariza kao organizatora tog samita.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala