Kosačov: Zapad gubi kontrolu nad svetom koji se menja

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Uđi u bazu fotografijaŠef međunarodnog komiteta ruskog Saveta federacije Konstantin Kosačov.
Šef međunarodnog komiteta ruskog Saveta federacije Konstantin Kosačov. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapad, koji je navikao da vlada svetom, više nije u stanju da ga kontroliše — savremeni svet postaje sve pravedniji i demokratskiji, a Zapad sve više nad njim gubi kontrolu, smatra šef komiteta za međunarodne odnose Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.
Zastava poljske na zgradi u Varšavi - Sputnik Srbija
Poljska pozvala Zapad da se ujedini protiv Rusije

„Sve što se dešava oko Rusije od strane Zapada, to je sve poremećena reakcija kolonizatora koji su navikli da vladaju svetom. Međutim, taj svet se menja, postaje bolji i pravedniji. Oni zbog toga gube kontrolu, a problem ne leži samo u tome“, rekao je on.

Kosačov je ocenio da je Zapadu od velike važnosti da svim sredstvima zadrže taj „svoj svet“, gde mediji govore samo istinu, odnosno njihovu istinu, dok ovi drugi smišljaju „lažne vesti“.

Odnosi između Rusije i Zapada drastično su se pogoršali nakon situacije sa Ukrajinom i pripajanja Krima Ruskoj Federaciji.

Zapad je zbog toga uveo Rusiji sankcije, uprkos tome što je zvanična Moskva kategorički odbacila bilo kakve optužbe da je umešana u ukrajinski konflikt.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala