Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva policajaca u Despotovcu

© Sputnik / Aleksandar MilačićPolicija
Policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su M. P. (1956.) iz mesta Ravna Reka, opština Despotovac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela: teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška krađa.

Osumnjičeni se tereti da je u sredu oko 16 sati u Ravnoj Reci iz lovačke puške, koju je držao u ilegalnom posedu, ispalio dva hica u pripadnike Policijske stanice u Despotovcu.

Srpska policija - Sputnik Srbija
Dvojica policajaca iz Despotovca ranjena prilikom pretresa kuće, napadač u bekstvu

Jedan policajac je teže povređen i hospitalizovan u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu, dok je drugi sa lakšim povredama u Opštoj bolnici u Ćupriji, saopštio je MUP.

Policijski službenici su pretraživali selo u potrazi za traktorom, čija je krađa prijavljena prethodnog dana. Kako se sumnja, M. P. je maskiran „fantomkom“ stajao pored traktora sa kojeg je skidao delove, kada su ga zatekli policijski službenici na koje je pucao i pobegao.

Pretragom terena i kuće osumnjičenog pronađeno je više traktorskih delova i dve motorne testere za koje se sumnja da su ukradene, patrone za lovačku pušku, kao i „fantomka“ koju je najverovatnije osumnjičeni nosio.

M. P. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala