„Ovo je zabrinjavajuće“: Peskov o dronovima kojima upravljaju Amerikanci

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izrazio je zabrinutost zbog informacije da je dronovima koji su napali rusku bazu Hmejmim u Siriji upravljano iz američkog izviđačkog aviona.

„To su zabrinjavajuće informacije. Ne sumnjajte, naš vojni resor će to sve detaljno izanalizirati. Informaciju o tom pitanju mogu dati samo oni“, rekao je.

Američki vojni avion Boing P-8 Posejdon - Sputnik Srbija
Rusija: Američki izviđački avion vodio dronove u napad na Hmejmim

Peskov je takođe rekao i da postoji mogućnost da će o toj temi biti reči i na predstojećem sastanku ruskog lidera Vladimira Putina sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u Parizu 11. novembra.

Podsetimo, zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin izjavio je da je dronovima, koji su napali rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Siriji, upravljao američki vojni izviđački avion „Posejdon 8“.

Kako je objasnio, 13 dronova kretalo se prema zajedničkom borbenom planu, koji je vodila jedna posada, a sve to vreme američki izviđački avion „Posejdon 8“ patrolirao je područjem Sredozemnog mora u trajanju od osam časova.

Inače, ruska baza Hmejmim u Siriji bila od januara ove godine meta nekoliko grupnih napada dronovima, a poslednji se dogodio u avgustu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala