Netanijahu: Kuju zaveru da me svrgnu

© AP Photo / Sebastian ScheinerPremijer Izraela Benjamin Netanjahu
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu optužio je bivšeg ministra iz svoje partije „Likud“ da kuje zaveru kako bi ga svrgnuo s vlasti.

„Od početka je (ova zavera protiv mene) osuđena na propast, jer javnost neće dozvoliti da se takva stvar desi, ali je otkrila rupu u zakonu i razmislićemo šta da uradimo sa tim“, rekao je Netanijahu na zabavi organizovanoj u njegovoj kancelariji u sredu uveče.

On je dodao da već nekoliko nedelja zna da bivši ministar iz „Likuda“ razgovara sa koalicionim partnerima i da je smislio neki „suberzivni manevar“, prenosi „Izrael nešenel njuz“.

Savet bezbednosti UN - Sputnik Srbija
Istorijske reči i jake poruke sa govornice UN

„Izrael nešenel njuz“ tvrdi da je Netanijahu aludirao na bivšeg ministra unutrašnjih poslova Gideona Sara, koji je danas odgovorio na te optužbe, ističući da nikada nije radio protiv izraelskog premijera.

„Netanijahu ima mnogo neprijatelja, a ja nisam jedan od njih. Mnogo sam mu pomogao pri dolasku na vlast i on to zna“, naglasio je Sar.

Prema njegovim rečima, ono što je Netanijahu uradio je ozbiljna stvar i predstavlja prelaženje crvene linije, preneo je Tanjug.

„On je okružen ljudima sa lošim namerama i žao mi je što je to izabrao“, rekao je Sar za „Armi radio“.

Blizak saradnik izraelskog premijera, koji nije imenovan, rekao je da „histerična reakcija“ Sara i njegovi „zajedljivi komentari“ samo dokazuju ono što činjenice i pokazuju, da je Sar onaj koji je subverzivno delovao u pokušaju da svrgne s vlasti premijera protiv volje glasača „Likuda“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala