Ana Brnabić: Uskoro izmene Ustava

© Tanjug / Dimitrije GollAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je dobila pismo Sekretarijata Venecijanske komisije u kojem se navodi da se oni slažu sa ustavnim amandmanima koje je podnelo Ministarstvo pravde i dodala da će Vlada Srbije u najkraćem roku predložiti Parlamentu da se krene u izmene Ustava.

Brnabićeva je na taj način odgovorila poslaniku „Nove Srbije — Pokret za spas Srbije“ Đorđu Vukadinoviću, koji je naveo da Društvo sudija tvrdi da nije tačna informacija da je Srbija dobila pozitivno mišljenje u vezi sa ustavnim amandmanima .

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija
Sledi napad na Ustav Srbije i Rezoluciju 1244, a konačan cilj zacrtan za 2019. (video)

Ona je kazala da je videla saopštenje i istakla da je dobila pismo Sekretarijata u kojem se potvrđuje da se Venecijanska komisija slaže sa amandmanima.

„Pored toga, ja sam izuzetno ponosna što vodim Vladu koja preko godinu dana vodi javnu raspravu o ustavnim promena i amandmana. Ovo je primer demokratskog društva i demokratije. Mislim da je Ministarstvo pravde uradilo ozbiljan posao“, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je istakla da je to ministarstvo našlo odličan način da izbalansira da pravosuđe u Srbiji bude više nezavisno nego što je bilo ranije i da građani i privreda imaju efikasno sudstvo.

„Mislim da će, ukoliko ovaj dom prihvati amandmane i ovakve izmene Ustava Srbija, to biti primer za to kako se reformiše pravosuđe“, naglasila je premijerka, preneo je Tanjug.

Dodala je da će u najkraćem roku Skupštini predložiti da se krene u izmene Ustava, a nakon toga Parlament i nadležni odbor mogu da nastave javnu raspravu, ako postoje otvorena pitanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala