Izlazak iz Sporazum o raketama — najopasnija greška Amerike

© Sputnik / Roman Makhmutov / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Raketni programi Rusije, uključujući i o krstarećim raketama, u potpunosti su u skladu sa njenim obavezama iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa, izjavila je zvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova na nedeljnoj pres-konferenciji.

„Smatramo da bi to bila jedna od najvećih grešaka u nizu u poslednje vreme preduzetih koraka Vašingtona o izlasku iz celog niza međunarodnih sporazuma i međunarodnih struktura“, rekla je Zaharova.

Američki vojnici u oblasti El Tanfa u Siriji - Sputnik Srbija
Moskva: Amerika je okupirala jug Sirije

Prema njenim rečima, stvara se utisak da SAD žele da osiguraju dominantan položaj u različitim sferama, uključujući vojnu.

„Američke akcije su povezane sa ozbiljnim rizicima uvlačenja celih regiona u novu trku u naoružanju“, zaključila je Zaharova.

Ona je naglasila da će Rusija morati da reaguje, ako SAD unište Sporazum o likvidaciji raketa.

„Spremni smo da radimo na njegovom očuvanju, ali nam je za to potreban odgovoran i za nastavak dijaloga zainteresovan strateški partner, zarad stabilnosti u svetu. Rešenje problema može da bude pronađeno samo putem otvorenog, ravnopravnog i konstruktivnog dijaloga. Očekujemo da će to napokon shvatiti u Vašingtonu“, istakla je predstavnica Rusije.    

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp izjavio je da Sjedinjene Američke Države ne nameravaju da se pridržavaju Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa kada ga Moskva narušava i da će istupiti iz Sporazuma. 

Tramp je takođe rekao da će Vašington nastaviti da razvija svoje nuklearno naoružanje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala