Kuda dalje: Ubistvo koje trese Ameriku i arapski svet (video)

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ceo svet zapanjila je vest o ubistvu novinara Džamala Hašogija u zgradi Konzulata Saudijske Arabije u Turskoj. Posledice tog događaja svakako će se osetiti na geopolitičkom planu, a mi ih analiziramo u ovonedeljnoj emisiji „Svet sa Sputnjikom“.

Dok se čekaju zvanične i proverene informacije o tome kako je Hašogi nastradao pokušaćemo da utvrdimo kako će se to odraziti na odnose Rijada sa Vašingtonom i Ankarom.

Ko je vladar Saudijske Arabije koji se predstavlja kao veliki reformator i kako će se ubistvo novinara odraziti na njegovu reputaciju? Kako se na ubistvo Hašogija gleda u samoj Saudijskoj Arabiji i ko bi sve mogao da snosi odgovornost? Kako se održava strateško partnerstvo Zapada i Saudijske Arabije? Kuda vodi zajednička istraga Ankare i Rijada o ubistvu? Da li su poremećeni odnosi zemalja u arapskom svetu?

To su samo neka od pitanja za goste emisije Svet sa Sputnjikom: istoričara Nemanju Starovića iz novosadskog Centra za društvenu stabilnost, novinara i publicistu Borislava Korkodelovića i docenta dr Slobodana Anđelkovića. Iz Jordana uključujemo Mirka Dautovića spoljnopolitičkog analitičara koji proučava islam.

Emisiju uređuje i vodi Nataša Milosavljević.

Slušajte nas na talasima Radija Novosti, pratite nas uživo na našem portalu, fejsbuk stranicama Sputnjika i Radija Novosti, kao i na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala