Saudijski princ: Pravda će pobediti, Si-En-En: Ovo je prvobitni plan za Hašogija

© REUTERS / Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal CourtSaudijski princ Muhamed bin Salman el Saud
Saudijski princ Muhamed bin Salman el Saud - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saudijski princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman izjavio je danas da je slučaj ubijenog saudijskog novinara Džamala Hašogija „mučan“ i da će „pravda prevagnuti“.

U obraćanju na investicionom samitu u Rijadu, princ je rekao i da će svi krivci biti kažnjeni, kao i da će Saudijska Arabija i Turska zajedno raditi na „postizanju rezultata“, prenosi Rojters.

AP navodi da je Muhamed bin Salman nazvao Hašogijevo ubistvo „gnusnim zločinom koji se ne može opravdati“, preneo je Tanjug.

Američka agencija navodi da su neki međunarodni poslovni lideri povukli svoje učešće na samitu zbog ubistva saudijskog novinara, čije je ubistvo u saudijskom konzulatu u Istanbulu Rijad priznao pre nekoliko dana.

Redžep Tajip Erdogan i princ Muhamed bin Salman - Sputnik Srbija
Saudijski prestolonaslednik pozvao Erdogana

Saudijski zvaničnik otkrio Si-En-Enu prvobitni plan za Hašogija

Si-En-En je danas preneo da je jedan neimenovani saudijski zvaničnik izjavio da je originalni plan bio da ubede saudijskog novinara Džamala Hašogija da se vrati u Saudijsku Arabiju i da je, ukoliko on to odbije, naredni korak bio da ga drogiraju sredstvom za smirenje i odvedu u sigurnu kuću u Istanbulu na 48 sati.

Ukoliko bi Hašogi i dalje odbijao da se vrati u Saudijsku Arabiju, tim je trebalo da ga ostavi, a lokalni saradnik pusti, naveo je neimenovani zvaničnik.

Saudijski zvaničnik je, takođe, rekao da je na licu mesta bio prisutan forenzički ekspert kako bi uklonio sve dokaze o Hašogijevom prisustvu u konzulatu i u sigurnoj kući tako da, ukoliko bi Hašogi kasnije rekao da je bio kidnapovan, ne bi bilo dokaza za to.

Zvaničnik je rekao da je 15 Saudijaca uzelo učešće u operaciji, njih devet je bilo u konzulatu, tri ili četiri da ga ispituju i ostali da se bave logistikom.

Ostatak tima je čekao u sigurnoj kući, naveo je neimenovani zvaničnik.

On je rekao da je Hašogi bio uznemiren nakon što mu je rečeno da će biti drogiran i odveden u sigurnu kuću, kada je počeo da se suprotstavlja, i tada je zadavljen i preminuo je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala