Saudijski princ: Pretvoriću Bliski istok u Evropu

© AP Photo / Amr NabilMuhamed bin Salman
Muhamed bin Salman - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prestolonaslednik Saudijske Arabije Muhamed bin Salman je obećao da će u narednih pet godina promeniti ekonomiju Bliskog istoka i pretvoriti taj region u — Evropu.
Fotografija sa video-snimka kamera za nadzor saudijskog konzulata na kojima se vidi kako novinar Džamal Hašogi ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu - Sputnik Srbija
Rohani: Rijad ne bi ubio Hašogija bez zaštite SAD

„Verujem da je Bliski istok nova Evropa. Kraljevina Saudijska Arabija će kroz pet godina postati potpuno drugačija. Bahrein, Kuvajt, čak i Katar, bez obzira na različitosti naših ekonomija, totalno će se promeniti, kao i Jordan, Egipat i Irak. Ako to uspemo za pet godina, doći će do renesanse Bliskog istoka“, rekao je princ Muhamed, govoreći na investicionom forumu u Rijadu.

Prema rečima saudijskog princa, on više ne želi da Bliski istok bude na „periferiji sveta“.

Juče je u Saudijskoj Arabiji počeo ekonomski forum. Ove godine se ovaj događaj, koji još zovu i „pustinjski Davos“, održava u pozadini skandala povodom ubistva saudijskog novinara Džamala Hašogija. Zbog toga su mnogi predstavnici zapadnih kompanija odložili posetu Rijadu. Međutim, prvog dana konferencije potpisani su sporazumi vredni više od 50 milijardi dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala