Vučić: Saradnja sa Rosatomom nova šansa za Srbiju

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić i Nikolaj Spaski
Aleksandar Vučić i Nikolaj Spaski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, u razgovoru sa potpredsednikom „Rosatoma“ Nikolajem Spaskim, izrazio je zadovoljstvo što je usaglašen konačan tekst Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti upotrebe nuklearne energije u mirnodopske svrhe na osnovu referentnih i inovacionih tehnologija.

On je takođe iskazao snažnu podršku jačanju saradnje dveju zemalja u toj oblasti, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti za saradnju srpske nauke i privrede sa „Rosatomom“, kako bi nuklearna energija dobila primenu u medicini, poljoprivredi, kao i u inovativnim granama privrede.

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković govori na plenarnoj sednici Državne dume Rusije - Sputnik Srbija
Gojkovićeva u Dumi: Rusija nas razume bolje nego iko drugi

Predsednik Vučić je rekao da je uveren da će saradnja sa „Rosatomom“ doneti nove šanse u budućnosti i nova radna mesta za srpsku privredu.

Spaski je istakao da ruski predsednik Vladimir Putin pruža snažnu podršku realizaciji svih dogovora dveju zemalja u oblasti primene nuklearne energije u mirnodopske svrhe.

On je istakao da je podrška, koju iskazuju predsednici Vučić i Putin, jasan pokazatelj da se radi o korisnom dogovoru od najvišeg značaja za Srbiju i Rusiju.

Rosatom je najveća ruska državna korporacija sa 330 kompanija i više od 250.000 zaposlenih, koja ima potpisane ugovore za narednih 10 godina vredne više od 130 milijardi dolara, ističe se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala