Peskov o Hašogiju: Treba se voditi zvaničnom i proverenom informacijom

© REUTERS / Murad SezerFotografije saudijskog novinara Džamala Hašogija na bezbednosnoj ogradi ispred saudijskog konzulata u Istanbulu
Fotografije saudijskog novinara Džamala Hašogija na bezbednosnoj ogradi ispred saudijskog konzulata u Istanbulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Da bi se reagovalo na podatke o slučaju opozicionarnog novinara Džamala Hašogija, koji je navodno ubijen u Istanbulu u zgradi Generalnog konzulata Saudijske Arabije, neophodno je voditi se zvaničnim i proverenim informacijama, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
„Hašogi brutalno ubijen“: Erdogan otkrio detalje surove likvidacije novinara (video)

„Da bi se reagovalo na incident sa novinarom, potrebno je imati proverene informacije. Čuli smo zvanične izjave Rijada, u kojima se ističe da ne postoji umešanost predstavnika kraljevske porodice u incident. Uzeli smo to u obzir. Ostalo je stvar istrage. I ovde se, naravno, mora operisati samo zvaničnim i proverenim informacijama“, istakao je Peskov.

Saudijski novinar i dopisnik „Vašington posta“ Džamal Hašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je ranije Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage.  

Hašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala