Palmer: SAD će nastaviti da podržavaju Prištinu

© AP Photo / Visar KryeziuPriština, zastave tzv. Kosova i SAD
Priština, zastave tzv. Kosova i SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države će i dalje pružati snažnu podršku kosovskoj nezavisnosti, saopštio je u Prištini zamenik američkog državnog sekretara Metju Palmer.

Palmer je to rekao nakon sastanka sa predstavnicima privremenih vlasti u Prištini Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem.

Vojnik tzv. Kosova podiže zastavu SAD pored spomenika Bilu Klintonu u Prištini - Sputnik Srbija
Britanski mediji otkrivaju: Amerika ima dva nova principa za Kosovo

Kako su preneli prištinski mediji, Palmer je pozitivno ocenio dosadašnja dostignuća Prištine i dodao da će Sjedinjene Države podržati evroatlantske integracije Kosova.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je rekao da „Sjedinjene Države imaju ključnu ulogu u svim procesima na Kosovu“.

Dodao je da je Palmera informisao o situaciji na Kosovu i regionu, transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku i dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednik privremenih institucija na Kosovu Hašim Tači je nakon razgovora s Palmerom na svom nalogu na Fejsbuku napisao da je sa američkim zvaničnikom razgovarao o nizu pitanja, uključujući članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama i dijalog Beograda i Prištine, preneo je Tanjug.

„Nakon što je postizanje sporazuma između Makedonije i Grčke završeno, vreme je za postizanje sporazuma Srbije i Kosova. Amerika nas je potpuno podržala u ovom procesu“, naveo je Tači.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala