Ubica sa Krima pre napada spalio svoje stvari

© Freeze frame from a surveillance cameraSnimak sa kamere za nadzor učenika škole u Kerču na Krimu, Vladislava Rosljakova, sa oružjem u ruci
Snimak sa kamere za nadzor učenika škole u Kerču na Krimu, Vladislava Rosljakova, sa oružjem u ruci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vladislav Rosljakov, koji je 17. oktobra izvršio napad u školi na Krimu, pre napada je spalio svoje lične stvari i zakopao sef, prenosi televizija REN TV.
Zgrada Politehničke škole u Kerču na Krimu - Sputnik Srbija
Snimak napada na školu na Krimu objavljen pa uklonjen

Televizija je navela da je pre izvršenja zločina Rosljakov spalio svoje stvari na terenu na kojem je vežbao pucanje. Među spaljenim predmetima nalazile su se njegove fotografije, sveske, memorijske kartice, kao i verska literatura.

Na video-snimku koji poseduje televizija, vidi se kako napadač nosi sef na napušteno mesto i koji je kasnije, prema podacima televizije, Rosljakov zakopao.

U ovom trenutku nije poznato šta se tačno nalazilo u tom sefu, ali bi verovatno njegov sadržaj mogao dati predstavu o motivima ubice i uzrocima tragedije, tvrdi televizija.

U sredu 17. oktobra je učenik četvrte godine Vladislav Rosljakov pucao i aktivirao bombu u Politehničkoj školi u Kerču. U napadu je poginula 21 osoba — 16 studenata i petoro zaposlenih. Napadač je izvršio samoubistvo u školskoj biblioteci.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala