Bitka farmera i EU: Pirinač sa pesticidom? Ne!

© AFP 2023 / SHAH MARAIJelo od pirinča za ramazan u Avganistanu.
Jelo od pirinča za ramazan u Avganistanu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komesar EU za zdravstvo i bezbednost hrane Vitenis Andrijukaitis optužio je ministra unutrašnjih poslova i vicepremijera Italije Matea Salvinija da je izgovorio „velike laži“ o politici evropskog bloka u oblasti ishrane, prenosi briselski „Politiko“.

Navodi se da je Andrijukaitis putem Tvitera danas poručio da je retko kada osetio takvu „neprijatnost“ kao nakon konferencije u Italiji kojoj je prisustvovao zajedno sa Salvinijem, liderom ultradesne stranke Liga.

Prethodno je Salvini tvitovao da će podržati „bitku farmera“ protiv „Evrope koja puni trpeze i radnje hranom koja je đubre sa druge strane sveta, bez kontrola“, posle učešća na Međunarodnom forumu poljoprivrede i hrane u mestu Černobio na italijanskom jezeru Komo.

„Pirinač sa pesticidom? NE! Dosta! Kupujem i jedem ITALIJANSKO“, rekao je Salvini.

​Briselski portal navodi da je Andrijukaitis, koji je takođe učestvovao na konferenciji u organizaciji „Koldiretija“, glavnog italijanskog poljoprivrednog lobija, iritirano i uznemireno odgovorio na Salvinijeve komentare.

„U #EU mi radimo zajedno, a ne jedni protiv drugih. Nažalost, nismo imali nikakvu priliku da razgovaramo o suštini. Činjenice malo znače ovih dana… A ovo nije da bi se bilo kome delile lekcije“, napisao je Andrijukaitis.

​On je dodao da se „upravo tako #bregzit dešava“.

„Uz pomoć velikih laži“, naveo je evropski komesar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala