Nik Dučić: Građani Kosova najviše brinu za ekonomiju

© AP Photo / Denis PoroyNik Dučić, (desno) komandant američkog kontigenta KFOR-a
Nik Dučić, (desno) komandant američkog kontigenta KFOR-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandant vojne baze „Bondstil“, pukovnik Nik Dučić, rekao je danas da političari treba da dođu do dugotrajnog dogovora kako bi narod nastavio sa svojim životom.

Dučić je ispred Manastira Gračanica, gde je danas boravio, rekao pred odlazak sa KiM da su mu utisci isti kao i kada je došao u misiju, preneo je Radio KiM.

Zgrada Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija
Srbija posle poteza Hejlijeve: Ima prostora za manevar

„Situacija na Kosovu ostaje sigurna i bezbedna“, smatra Dučić.

Upitan kako vidi situaciju, pukovnik Dučić je kazao da je sa tačke gledišta Kfora, ona sigurna i bezbedna, te da se građani danas više brinu za ekonomiju.

„Ono što ja vidim, što su mi građani rekli u razgovoru, jeste da su više zabrinuti za ekonomiju, nego za opštu sigurnost. Kako god, političari treba da dođu do dugotrajnog dogovora kako bi narod nastavio sa svojim životom, da građani imaju neke mogućnosti sa svoje strane, da žive jedan normalan život“, rekao je Dučić, preneo je Tanjug.

On nije hteo da odgovori na pitanje kakav je njegov stav o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova, s obzirom na to da je po Rezoluciji 1244 predviđeno da jedina vojna snaga na Kosovu može biti Kfor.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala