Vučić Skotu: A što ste 2008. godine odvajali Kosovo od Srbije

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poštujemo i cenimo stavove američkog ambasadora Kajla Skota u vezi sa Kosovom i Metohijom i delovanjem stranih agentura, rekao je srpski predsednik Aleksandar Vučić, ali je istakao i da Srbija ima svoje stavove.

On je tako odgovorio na zahtev da prokomentariše izjavu američkog ambasadora Kajla Skota za NIN da se pojačano delovanje stranih agenata odnosi na rusku stranu i da neće podržati ideju razgraničenja zbog etnički čistijih država. Vučić je primetio da je isto tako trebalo pitati Skota zašto je, ako je već protiv etnički čistih država, „odvajao Kosovo od Srbije 2008. godine“.

Ambasador SAD Kajl skot - Sputnik Srbija
Skot opet o Kosovu

„Važno je šta kaže američki ambasador. Mi to poštujemo cenimo, a mi imamo svoje stavove“, rekao je srpski predsednik.

„A nije Đilasov novinar pitao Skota posle toga: ’A što si onda odvajao Kosovo od Srbije 2008. godine?“. To ga nije pitao“, kazao je Vučić. 

Što se stranih agenata tiče, to je pitanje za BIA, a široka je lista. Beograd je uvek bio Meka i Medina za mnoge ljude koji su želeli da šire informacije, dezinformacije, obaveštajno, kontraobaveštajno delovanje, poručio je Vučić.

On je dodao da to nije nešto od danas, već da je to bila praksa i šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

„Zato je važno da imamo državne institucije i strukture koje umeju sa sagledaju sve teškoće i opasnosti sa kojima možemo da se suočimo u očuvanju stabilnosti za našu zemlju i građane“, rekao je predsednik Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala