Osumnjičeni za ubistvo saudijskog novinara blizak prestolonasledniku

© AP Photo / UncreditedPrinc Muhamed bin Salman
Princ Muhamed bin Salman - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osumnjičeni za nestanak saudijskog novinara Džamala Hašogija povezan je sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Muhamedom bin Salmanom el Saudom, piše „Njujork tajms“, pozivajući se na neimenovane izvore.

Jedan od osumnjičenih u Turskoj za nestanak saudijskog novinara Džamala Hašogija često je bio u pratnji princa Muhameda bin Salmana: primećen je kako sa njim izlazi iz aviona u Parizu i Madridu. Osumnjičeni se pojavljivao i na fotografijama zajedno sa prestolonaslednikom za vreme njegovih poseta Hjustonu, Bostonu i sedištu NATO-a ove godine, navodi se u tekstu.

Konzulat Saudisjke Arabije u Istanbulu - Sputnik Srbija
Slučaj Hašogi: Turci, pa Saudijci izašli iz konzulata posle više od devet sati

Još tri osumnjičena lica, kako ukazuje list, povezana su sa obezbeđenjem naslednog princa. Peti je sudski lekar koji radi u saudijskoj policiji, što pokazuje njegove veze sa saudijskim rukovodstvom, navodi se u saopštenju.

Telo nestalog saudijskog novinara Džamala Hašogija je isečeno na komade, pošto je prethodno ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, objavio je Si-En-En, pozivajući se na neimenovanog turskog zvaničnika.

Ova tvrdnja, koju je prvobitno objavio „Njujork tajms“, usledila je pošto su turski zvaničnici devet sati pretraživali Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

Neimenovani turski zvaničnik nije želeo da komentariše način na koji je telo uklonjeno. Američki mediji objavili su prethodno da je Hašogi ubijen tokom ispitivanja koje se „otelo kontroli“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala