Amerikanci pretvorili Rusiju u Voldemora

CC0 / Pixabay / SAD Rusija zastavice
SAD Rusija zastavice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija od Rusije stvaraju najvećeg neprijatelja čovečanstva, izjavio je za ruski portal „Zvezda“ predsednik naučnog centra Institut za Bliski istok Jevgenij Satanovski.
Članovi crvenog tima rade na laptopovima tokom simulacije sajber-napada u Londonu - Sputnik Srbija
Rusija: Britanske pretnje o sajber-napadima su lažne

Prema njegovim rečima, u očima Amerikanaca i Britanaca Rusija je predstavljena kao Lord Voldemor, glavni negativac iz serijala knjiga o Hariju Poteru.

„Mi smo Voldemor iz ’Harija Potera‘, a svi znamo ko je on. Došli su Rusi, nevažno da li je reč o hakerima ili trovačima. Glavni neprijatelj čovečanstva mora biti svuda prisutan, a mi smo reinkarnacija đavola“, istakao je Satanovski.

Zapad je više puta, bez dokaza, optuživao Rusiju za hakerske napade. Sve je počelo sa optužbom Vašingtona o „umešanosti“ Moskve u izbore za predsednika SAD.

Holandija je početkom oktobra objavila da bi Rusija mogla da bude umešana u sajber-napad na OZHO, a narednog dana se optužbama priključila Nemačka. Kasnije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je Severnoatlantska alijansa u potpunosti solidarna sa optužbama na račun Moskve. On je takođe pozvao Rusiju da „prekine sa podrivanjem aktivnosti međunarodnih institucija i temelja međunarodnog prava“, ali nije izneo nikakve argumente o „krivici“ Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala