Peskov o izjavi Žirinovskog: Ruski PVO sistemi su najbolji

© Sputnik / Pavel LisitsynZRS S-300 na poligone Ašuluk
ZRS S-300 na poligone Ašuluk - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu zaista su najbolji na svetu, tu je Vladimir Žirinovski u pravu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Lider Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski - Sputnik Srbija
Žirinovski se „izlanuo“ o protivraketnom sistemu S-700

„Teško je raspravljati se sa Vladimirom Volfovičem (Žirinovskim). On je apsolutno u pravu da su ruski sistemi PVO najbolji na svetu, to zvanično možemo da potvrdimo“, komentarisao je Peskov izjavu Žirinovskog.

On je dodao da kao portparol predsednika Rusije on nema informacije „o tako osetljivoj oblasti kao što je vojna tehnika“. „Zato ne mogu ništa da kažem, verovatno Vladimir Volfovič jednostavno ima detaljnije informacije o modelima sistema za protivvazdušnu odbranu“, objasnio je Peskov.

Ranije se lider Liberalno-demokratske partije Rusije i poslanik Državne dume Rusije Vladimir Žirinovski „izlanuo“ da ruska armija navodno poseduje sisteme za protivvazdušnu odbranu S-500, S-600 i S-700. Žirinovski je ovu izjavu dao u programu „Veče sa Vladimirom Solovjovim“ na televiziji „Rusija 1“. Ruski političar takođe je rekao da je najbolji protivvazdušni sistem na svetu ruski S-300.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala