Sigal želi kacelariju u ruskom Ministarstvu

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaAmerički glumac Stiven Sigal tokom susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi
Američki glumac Stiven Sigal tokom susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki glumac Stiven Sigal, koji je imenovan na funkciju specijalnog izaslanika za humanitarne veze Rusije i SAD u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, izjavio je da još uvek nema kancelariju u tom ministarstvu, ali da ne bi imao ništa protiv da je dobije.
Vladimir Putin i Stiven Sigal - Sputnik Srbija
Stiven Sigal o antiruskoj propagandi: Fantaziranje!

Ruska agencija navodi da je Sigal to kazao na marginama Međunarodnog budo festivala u Moskvi.

„Ne, nemam svoj kabinet“, odgovorio je Sigal odgovarajući na pitanje na marginama Međunarodnog Budo-festivala u Moskvi. Upitan da li će dobiti svoj kabinet, glumac je sa osmehom odgovorio: „Naravno, da“.

Govoreći o onome na čemu radi na svojoj novoj funkciji, Sigal je izdvojio posetu ruskih i američkih diplomata i izaslanika bivšim ruskim naseljima na Havajima i Aljasci. „Pokušao sam da to iskoristim kao platformu za početak prijateljskog dijaloga“, naglasio je glumac.

On je takođe saopštio novinarima da se nada poboljšanju situacije u odnosima između Moskve i Vašingtona, iako je stavio do znanja da on trenutno ne vidi nikakva poboljšanja. „Ali mislim da će se oni poboljšati, biću optimista“, istakao je Sigal.

Američki glumac Stiven Sigal u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija: Stiven Sigal imenovan za specijalnog predstavnika za odnose sa SAD

Sigal je imenovan za specijalnog izaslanika za humanitarne odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama početkom avgusta. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije tada je objasnilo da se radi o društveno-političkoj dužnosti koja ne uključuje novčanu naknadu.

Stiven Sigal rođen je u SAD, a državljanstvo Rusije dobio je u novembru 2016. On često posećuje Rusiju i više puta je izrazio svoje simpatije prema Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala