Šef NASA emotivno o havariji „Sojuza“: Zajedno, naši narodi mogu mnogo

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaŠef NASA Džim Brajdenstajn
Šef NASA Džim Brajdenstajn - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef američke svemirske agencije NASA Džim Bridenstin emotivno je reagovao prilikom davanja izjave novinarima nakon havarije sa ruskom raketom „Sojuz“, rekavši da je bio šokiran profesionalizmom i kvalitetom rada celokupne ekipe tokom trajanja incidenta.
Lansiranje rakete Sojuz - FG - Sputnik Srbija
Eksperti o uzrocima kvara „Sojuza“: Neobične okolnosti havarije

„Ponosan sam na našeg astronauta Nika Hejga i njegovu ženu Kejti. On je pet godina učio ruski jezik kako bi učestvovao u tom lansiranju. To je bio njegov prvi odlazak na Međunarodnu svemirsku stanicu, siguran sam da je razočaran“, rekao je Bridenstin.

Ruskog kosmonauta Alekseja Ovčinjina takođe je nazvao herojem, ocenivši da su i on i njegov kolega Hejg izveli sve krajnje profesionalno.

Nakon toga mu je zadrhtao glas, rekavši da jedno vreme nisu znali šta se dešava sa kosmonautima, ali da je zahvaljujući neverovatnoj profesionalnosti zaposlenih u ruskoj svemirskoj agenciji „Roskosmos“ sve ispalo najbolje što je moglo.

„Radili smo rame uz rame, to je bilo nešto neverovatno. Zajedno, naši narodi mogu da postignu daleko više nego odvojeno“, dodao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala