Rusija od Turske zatražila pritvaranje Rusa zbog njihove veze sa DAEŠ-om

© AFP 2023 / ADEM ALTANAmbasada Rusije u Ankari
Ambasada Rusije u Ankari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državljani Rusije Rašid Jenikejev i Elana Rahmanova pritvoreni su u Turskoj. Ambasada Rusije u Ankari istražuje okolnosti njihovog pritvaranja, izjavila je za Sputnjik predstavnica ruske diplomatske misije Irina Kasimova.
Turska policija - arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Turska: Uhapšeno sedmoro članova DAEŠ-a, dvoje iz Rusije

„Potvrđujemo činjenicu da su dvoje ovih građana Rusije pritvoreni, razjašnjavamo druge okolnosti“, rekla je Kasimova.

Ambasada Rusije u Ankari uputila je zahtev turskim vlastima u vezi sa pritvaranjem ruskih državljana, zbog sumnje da imaju veze sa terorističkom grupom DAEŠ, rekla je ona.

„U vezi sa izveštajima koji su se pojavili u turskim medijima o pritvaranju ruskih državljana u Kajseriju zbog sumnje za povezanost sa DAEŠ-om, uputili smo formalni zahtev nadležnim organima zemlje, sa molbom da nam pruže informacije o okolnostima pritvaranja. Ambasada ulaže sve potrebne napore kako bi razjasnila okolnosti ovog slučaja“, istakla je sagovornica agencije.

Ranije je agencija DHA saopštila da je turska policija pritvorila sedmoro navodnih pripadnika terorističke grupe DAEŠ, među kojima i dvoje državljana Rusije (Rašid Jenikejev i Elana Rahmanova), u provinciji Kajseri u centralnom delu zemlje. Agencija navodi da je za Jenikejevom izdata međunarodna poternica za terorizam, on se u poslednje vreme bavio ilegalnim prebacivanjem u Tursku i smeštajem žena terorista koji su poginuli u Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala