Kosačov poručio Srbima na Kosovu: Rusija je uz vas

© Foto : Mistarstvo za inovacije i tehnološki razvojNenad Popović i Konstantin Kosačov
Nenad Popović i Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će podržati svako rešenje po pitanju Kosova koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, ocenjeno je na sastanku koji su održali ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednik Odbora za spoljnu politiku u Savetu Federacije Rusije Konstantin Kosačov.

Popović je izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci ove zemlje u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Učesnici zelenog maratona u Moskvi - Sputnik Srbija
Tri stvari za Kosovo koje Rusija neće prihvatiti

„Zahvalni smo Rusiji na poštovanju međunarodnog prava i stavu da će podržati samo ono rešenje za Kosovo koje je u okviru Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244“, rekao je Popović i dodao da „jedino takvo rešenje garantuje očuvanje mira i ekonomsku budućnost i za Srbe i za Albance na Kosovu“.

Kosačov je istakao da srpski narod na Kosovu može da računa na podršku Rusije.

„Poručujem Srbima na Kosovu da je Rusija uz srpski narod i Srbiju“, istakao je Kosačov i dodao da će Rusija ostati dosledna u poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244, koji Kosovo prepoznaju kao integralni i neotuđivi deo Srbije.

Popović i Kosačov su razgovarali o načinima kako da se obezbedi veća ekonomska pomoć za srpsku zajednicu na Kosovu, ocenivši da je ekonomska perspektiva ključna za ostanak Srba na Kosovu, kao i za njihov povratak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala