Netanijahu: Nastavljamo napade u Siriji bez obzira na S-300

© REUTERS / Ronen Zvulun/File PhotoSa izraelskim premijerom Benjaminom Bibijem Netanjahuom, Žamboki je radio deset godina. Pamti ga kao izvrsnog privrednika i prodornog čoveka koji je izraelsku industriju nameštaja uveo na američko tržište.
Sa izraelskim premijerom Benjaminom Bibijem Netanjahuom, Žamboki je radio deset godina. Pamti ga kao izvrsnog privrednika i prodornog čoveka koji je izraelsku industriju nameštaja uveo na američko tržište. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izrael će nastaviti sa napadima na mete u Siriji bez obzira na odluku zvanične Moskve da Damasku dostavi raketni sistem S-300, izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanijahu i naglasio da je o tome obavestio ruske zvaničnike.

Benjamin Netanijahu je, obraćajući se novinarima u Jerusalimu, rekao da je razgovarao sa zamenikom premijera Rusije Maksimom Akimovom i rekao mu da će Izrael nastaviti da se bori protiv, kako ta država opisuje, pokušaja Irana da produbi svoje vojno prisustvo u Siriji i dostavi oružje borcima libanske šiitske organizacije Hezbolah, prenosi portal „Pres TV“.

Izraelski premijer dodao je da veruje da će spor koji postoji između Rusije i Izraela u slučaju obaranja ruskog aviona Il-20 kod zapadne obale Sirije biti razrešen.

Ruski PVO sistem S-300VM Antej 2500 na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija 2017 - Sputnik Srbija
Sirija: S-300 će naterati Izrael da odustane od napada

„Verujem da ćemo sa zdravim razumom i dobrom voljom doći do rešenja koje će omogućiti nastavak dobre koordinacije između vojski Rusije i Izraela“, rekao je Netanijahu.

On je, kako se podseća, takođe u nedelju rekao da će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom uskoro kako bi razgovarali o toj koordinaciji.

Kako je ranije izvestio ruski Tass, predsednik Komiteta za odbranu ruske Dume i bivši komandant ruskih vazdušnih snaga Vladimir Šamanov u utorak je izjavio da će se Netanijahu i Putin uskoro sastati na razgovorima u čijem fokusu će biti Sirija, u kojoj se situacija drastično promenila nakon što je Rusija toj zemlji dala tri paketa raketnog sistema S-300.

Prema njegovim rečima, jedna od tema razgovora Putina i Netanijahua će biti preciziranje pitanja vazdušne saradnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala