Dodik: Lavrov čestitao meni i Željki Cvijanović

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov /
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov / - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je danas razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, koji je u ime predsednika Rusije Vladimira Putina i u svoje lično ime čestitao izbornu pobedu i poželeo uspeh u radu njemu i Željki Cvijanović, kao sreću i uspeh Srpskoj, prenosi RTRS.
Brojanje glasova na izborima u BiH - Sputnik Srbija
Bosna se ne smiruje: Nova dva scenarija Zapada protiv Dodika

„Čestitku je uputio i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban“, rekao je on.

Predsednik Srpske je istakao da je Lavrovu preneo da je njegova politika usmerena na poštovanja slova, a ne duha Dejtonskog sporazuma.

Dodik je rekao da ga je Lavrov zamolio da prenese saučešće porodici radnika stradalog u eksploziji u rafineriji u Brodu.

Dodik je ponovio da se američka ambasadorka u BiH Morin Kormak direktno mešala u izborni proces.

„To je bezobrazluk i ona nije dostojna da predstavlja veliku zemlju poput SAD. Kormakova je doprinela destabilizaciji BiH“, rekao je on.

Dodik, koji je bio kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsedništva BiH, rekao je da SNSD radi na formiranju skupštinske većine i da već imaju većinu.

Kandidat za srpskog člana Predsedništva i predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Govedarica i Ivanić odbili Dodikovu pruženu ruku

„Postoje neki koji nisu radili u interesu koalicije. Neki su radili direktno, kao u Banjaluci i sve će biti ispitano. Sve što nije u skladu sa zakonima, biće procesuirano. Apsolutno svi koji su radili protiv interesa koalicije biće kažnjeni i niko neće biti zaštićen“, istakao je Dodik.

Dodik je izrazio žaljenje što su, kako je rekao, Mladen Ivanić i Vukota Govedarica odlučili da se bave pogrešnom politikom i za vreme i nakon izborne kampanje.

On je pohvalio Marka Pavića, predsednika DNS-a, za korektan odnos u kampanji, ali i zatražio odgovornost za lica koja su unutar te partije remetila koalicioni dogovor i zatražio od Pavića da se odrekne tih ljudi u političkoj saradnji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala