Dačić: Priština zakucala spisak, a on je velika laž

© Tanjug / Sava RadovanovićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić siguran je da će do kraja godine biti još povlačenja priznanja Kosova i očekuje da će taj broj ubrzo pasti ispod 100.

„To je važno zbog pregovaračke pozicije, jer iz Prištine kažu: ’Zašto da pregovaramo sa vama kada je nas priznalo 116 država‘. Oni su zakucali taj spisak, a on je velika laž, jer su neke zemlje povukle priznanje“, naglasio je Dačić.

On je za televiziju „Prva“ rekao da je Priština u velikoj defanzivi i da ona ne shvata realno situaciju u kojoj se nalazi i najviše vremena provodi sa zemljama koje su priznale Kosovo da ne povuku priznanje.

Velika Albanija - Sputnik Srbija
Evropska komisija „ujedinila“ Kosovo i Albaniju

„Ne shvataju da je većina najvažnijih međunarodnih aktera veoma zainteresovana da dođe do određenog dogovora koji bi se zasnivao na kompromisu. Oni samo otežavaju svoju poziciju neslaganjima o tome unutar prištinske elite“, pojasnio je ministar.

To što Priština još nije formirala Zajednicu srpskih opština, kako kaže, dokaz je da nema nameru da sprovodi dogovoreno iz Briselskog sporazuma.

Komentarišući istraživanje IPSOS-a da 44 odsto građana nije za razgraničenje, Dačić je rekao da je teško definisati za šta bi se građani Srbije najradije opredelili.

„Najveći deo građana i dalje smatra da je Kosovo i Metohija deo Srbije. Mnogi su za zamrznuti konflikt. Zato treba svi da se saglase i da nema posledica za budućnost“, zaključio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala