Osumnjičeni za ubistvo bugarske novinarke uhapšen u Nemačkoj

© AP Photo / Filip DvorskiViktorija Marinova
Viktorija Marinova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osumnjičeni za silovanje i ubistvo istraživačke novinarke Viktorije Marinove (30) uhapšen je u Nemačkoj, saopštili su danas bugarski zvaničnici.

Bugarski državni tužilac Sotir Cacarov potvrdio je hapšenje Severina Krasimirova, bugarskog državljanina, ali nije hteo da iznosi detalje, prenela je agencija AP.

Zastava Bugarske - Sputnik Srbija
Silovana i ubijena bugarska novinarka

Ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov rekao je da su istražitelji pronašli DNK dokaze na odeći i telu novinarke, ubijene u subotu u severnom bugarskom gradu Ruse.

„Postoje fizički dokazi o povezanosti s ubistvom“, rekao je Marinov.

Krasimirov, stanovnik grada Ruse, ima kriminalni dosije zbog krađe metalnog otpada.

Istražitelji su razgovarali sa porodicom i prijateljima ubijene novinarke i „nema očigledne povezanosti s njenim poslom“, rekao je Marinov.

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala je o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Bugarsko tužilaštvo saopštilo je da je pokrenulo istragu na osnovu sumnji u zloupotrebu fondova EU, dok policija istražuje ubistvo Marinove.

Marinova je prošlog meseca vodila emisiju o dva istraživačka novinara koji su uhapšeni zbog rada na navodima o proneveri fondova EU.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala