Izjave očevidaca: Šta se sve dogodilo na auto-putu Beograd—Niš?

Pratite nas
Učesnici i očevici stravičnih lančanih sudara koji su se dogodili na auto-putu Beograd—Niš kažu da je verovatan uzrok tragedije veoma gusta magla, prenosi B92.

„U oba pravca su se dogodili lančani sudari, prvi u pravcu iz Beograda prema Nišu, a pet do deset minuta kasnije, kako kažu očevici, i na drugoj strani se dogodio udes“, navela je reporterka Prve televizije.

Prema njenim rečima, oni koji su se našli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, ali su srećom izbegli teže posledice, kažu da su u šoku.

Jezive fotografije sa auto-puta!

„Udarili smo u kamion, a iza smo čuli veliku buku. Videli smo da se nešto strašno dešava. Magla je bila strašna, ništa se nije videlo, ni pola metra ispred“, kaže jedna od svedokinja tragedije.

Vozač kamiona koji se našao u centru zbivanja kaže da se odjednom pojavila „magla kao testo“.

„Odjednom kao zid, nije moglo ništa da se vidi… Počeo sam da usporavam, da kočim, praktično sam stao i dodirnuo jedan kamion ispred mene. To nije bilo strašno, ali posle tri, četiri sekunde se drugi zakucao u mene, i tako jedan za drugim… Katastrofa“, naveo je on.

U Urgentnoj službi u Jagodini situacija je alarmantna, a za Prvu je rečeno da su dovoženi pacijenti sa povredama glave, grudnog koša i ekstremiteta.

Velika tragedija na auto-putu: Među poginulima pet srpskih državljana (video)

„Ovakav udes, ovakvih razmera, ne pamtimo…“, rekao je jedan od doktora.

Jedan grčki državljanin, koji je učestvovao u udesu, rekao je da se zbog guste magle nije ništa videlo i da je udario u vozilo ispred sebe.

Saobraćaj na auto-putu Beograd—Niš je i dalje blokiran, a vozila u oba smera čekaju po sat ili dva da bi stigla do alternativnih puteva. Iz pravca Beograda to je skretanje kod Jagodine, a iz pravca Niša kod Ćuprije.

Radnici šlep službi koje uklanjaju uništena vozila sa kolovoza rekli su reporterki Prve da će auto-put biti blokiran još „sigurno dva-tri sata“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala