Dačić u Rumuniji: Budite korektni, recite šta hoćete. Da Srbija prizna Kosovo?

© Tanjug / Dragan KujundžićMinistar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Bukureštu da je mnogo „političkih doktora“ koji Srbiji savetuju da se okrene budućnosti, a pod tim ustvari misle jedino „priznajte Kosovo“, te zapitao zašto ne poruče Prištini da se „okrene budućnosti“ i prizna autonomiju Kosova u Srbiji.

„Šta znači ’okrenuti se budućnosti‘?“, pitao je Dačić, koji je danas učestvovao na panelu „Bezbednosni izazovi na Balkanu“, u Temišvaru, a na kome su on i ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Meleškanu razmenili iskustva i razmišljanja o aktuelnim izazovima i njihovim uzrocima u regionu.

„Tu formulaciju koriste politički doktori kada je u pitanju Kosovo — ’okrenite se budućnosti, ostavite Kosovo‘. Pa, recite ovima u Prištini ’okrenite se u budućnosti, budite autonomija u Srbiji‘. Prebijete nekog, pa mu posle kažete ’okreni se budućnosti‘. Nije to tako jednostavno. To su parole, to nije život“, rekao je Dačić.

Dogodine u Priznenu! Beogradski sindikat objavio novu pesmu o - Kosovu - Sputnik Srbija
„Dogodine u Prizrenu“! Nova pesma o Kosovu koja je „zapalila“ društvene mreže

Ova reakcija ministra spoljnih poslova Srbije usledila je po završetku panela, a na komentar koji mu je upućen iz publike — da je 90 odsto njegove prezentacije bilo odlično, ali posvećeno prošlosti, a da je „budućnost ključna i ona interes vaše (Dačićeve) države“.

„Budite konkretni, pa mi recite šta hoćete? Je li to da Srbija prizna Kosovo?“, zapitao je Dačić.

„Govorimo ovde o konkretnom problemu, koji je u toku, koji se rešava. Ne govorimo o srednjem veku. Možete da kažete Špancima i Kataloncima da se okrenu budućnosti. Možete da kažete i Moldaviji i Moldavcima, ovima iz Pridnjestrovlja da se okrenu budućnosti…“ rekao je Dačić i zaključio:

„Mi smo u procesu rešavanja ovog pitanja i ono nije završeno, a vi budite direktni i kažite šta tačno mislite“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala