Prvi put se oglasili autori cenzurisane pesme „Dogodine u Prizrenu“

© SputnikFeđa Dimović , član grupe Beogradski sindikat
Feđa Dimović , član grupe Beogradski sindikat - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Beogradski sindikat“ zahvalio je svima koji su im iskazali podršku nakon izlaska pesme „Dogodine u Prizrenu“, a posebno sunarodnicima sa Kosova i Metohije.

 

Crkva Svetog Nikole u Prizrenu, razrušena u martu 2004. godine - Sputnik Srbija
Pesma „Dogodine u Prizrenu“ na udaru cenzure

Kako navode u poruci dostavljenoj medijima, od izlaska pesme „Dogodine u Prizrenu“ primili su veliki broj „predivnih i emotivnih poruka“ koje za njih predstavljaju najveću vrednost i nagradu. 

„Posebno su nas dotakle čestitke i pozdravi od naših sunarodnika sa Kosova i Metohije, kao i saznanje da se pesma izuzetno dopala monasima i starešinama manastira na Kosmetu, ali i porodicama nekih od žrtava koje su se našle u spotu“, navodi se u poruci ’Beogradskog sindikata‘. Medijima su zahvalili na pažnji i podršci koju su im posvetili „u trenucima kada smo bili žrtve perfidne cenzure od strane Jutjuba“. 

Dogodine u Priznenu! Beogradski sindikat objavio novu pesmu o - Kosovu - Sputnik Srbija
„Dogodine u Prizrenu“! Nova pesma o Kosovu koja je „zapalila“ društvene mreže

Medijima su uputili i izvinjenje zbog odluke da ne daju izjave, uz obrazloženje da su sve što im je „na srcu i u pameti“ rekli svojim stihovima. 

„Srećni smo zbog činjenice da je naša muzika uspela da podigne poljuljanu nacionalnu čast i ponos našeg naroda i prevaziđe razne podele koje nas godinama uništavaju“, poručili su članovi „Beogradskog sindikata“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala