Habibov otac obećao da će kazniti sina za tuču posle UFC borbe

© AP Photo / John LocherRuski MMA borac Habib Nurmagomedov na konferenciji za medije nakon borbe na turniru UFC 229 protiv Irca Konora Makgregora u Las Vegasu
Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov na konferenciji za medije nakon borbe na turniru UFC 229 protiv Irca Konora Makgregora u Las Vegasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Otac, a ujedno i trener šampiona UFC Habiba Nurmagomedova, izjavio je da će kazniti sina za tuču posle borbe sa Ircem Konorom Makgregorom. U okviru turnira UFC 229, Nurmagomedov je odbranio titulu šampiona u lakoj kategoriji, pobedivši Makgregora.
Borba između Habiba Nurmagomedova i Konora Makgregora - Sputnik Srbija
Nova borba na pomolu: Makgregor nakon poraza od Habiba traži revanš

Odmah po završetku borbe, Habib je započeo verbalni obračun sa nekim van ringa, a zatim je preskočio ogradu i otpočela je tuča. Nurmagomedov se vratio u ring, gde se sukobio sa borcima i predstavnicima njihovih timova.

„Radi šta hoćeš u ringu, ali van njega su žene, deca i drugi ljudi“, rekao je otac Nurmagomedova u intervjuu za ruski portal „Izvestija“.

Trener sportiste smatra da je disciplina najvažnija stvar u timu. Ponašanje njegovog sina je neprihvatljivo i bilo je „na granici njegovog nervnog rastrojstva“, istakao je on.

On je takođe dodao da će kao šef tima preuzeti na sebe odgovornost zbog incidenta.

Ranije je predsednik UFC Dana Vajt izjavio da nije u potpunosti uveren da posle ovog incidenta Nurmagomedova neće lišiti titule.

Borba između Habiba Nurmagomedova i Konora Makgregora - Sputnik Srbija
„Makgregor mi je psovao veru i oca“: Nurmagomedov se izvinio zbog tuče (video)

Pitanje šampionske titule

Ruski borac Vadim Njemkov smatra da Nurmagomedovu neće biti oduzeta titula šampiona, bez obzira na tuču.

„Naravno da je tuča u areni posle borbe bila uzaludna. Sve je trebalo rešavati kasnije, van arene. Smatram da neće oduzeti Habibu titulu i pojas, jer u tome i nije stvar. Sada svi znaju ko je šampion i najjači borac u lakoj kategoriji“, izjavio je Njemkov za Sputnjik.

„Ruski borac je uradio to što se i očekivalo od njega. Makgregor je isto za pohvalu, dobro se branio. Čak je nekoliko puta uspeo da ustane, a nekoliko puta se zaštitio od tejkdauna, što u suštini nikome nije pošlo za rukom u borbama protiv Nurmagomedova. Ovo ukazuje na to da je Konor takođe na visokom nivou, ali je Habib trenutno mnogo jači“, zaključio je Njemkov.

Pitanje isplate honorara

Otac sportiste je izjavio da još nema informacija o isplati honorara ruskom borcu posle pobede nad Ircem.

Ruski neporaženi MMA borac Habib Nurmagomedov - Sputnik Srbija
Nurmagomedov pobedio Makgregora, posle borbe izbila masovna tuča (video)

Šef UFC naglasio je da je isplata honorara ruskom državljaninu zamrznuta do kraja postupka zbog incidenta.

„Oni (Makgregorov tim) su nas provocirali tri meseca. Što se tiče isplate honorara, ništa nije neizvesno“, rekao je Abdulmanap Nurmagomedov.

Otac sportiste je takođe progovorio o problemima sa zdravljem: „Nisam spavao dva dana, veoma sam umoran i imam pritisak“, zaključio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala