Bivši šef Interpola optužen za mito

© AFP 2023 / ROSLAN RAHMAN Zgrada Interpola u Singapuru
Zgrada Interpola u Singapuru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši predsednik Interpola Meng Hongvej nalazi se pod istragom zbog mita, saopštilo je kinesko Ministarstvo za javnu bezbednost na svom veb-sajtu.
Direktor Interpola Meng Hongvej - Sputnik Srbija
Šef Interpola podneo ostavku

„Zamenik ministra za javnu bezbednost Meng Hongvej osumnjičen je za kršenje zakona. Nacionalna nadzorna komisija ga trenutno istražuje“, navodi se u saopštenju.

Meng Hongvej podneo je ostavku na mesto predsednika Interpola u nedelju, nakon što su kineski zvaničnici potvrdili da se on nalazi pod istragom u Kini, zbog sumnje da je prekršio zakon.

64-godišnji Hongvej napustio je najviše mesto u Interpolu, nakon izveštaja da je uhapšen pod sumnjom da je pomagao određenim kompanijama u dobijanju ugovora o sajber-bezbednosti.

​Hongvejova supruga, koja boravi u francuskom gradu Lionu gde je sedište Interpola, saopštila je o njegovom nestanku u petak, pošto se nije čula sa njim od 25. septembra, kada je on otputovao iz Francuske u Kinu.

Nakon što je njegov nestanak objavljen, Interpol je zvanično zatražio objašnjenje od Kine o njegovoj lokaciji i izrazio zabrinutost za njega.

Meng je pre funkcije u Interpolu bio pomoćnik kineskog ministra za javnu bezbednost. Dužnost direktora Interpola obavljao je od novembra 2016. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala