Dragan Čović priznao poraz

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICČlan Predsedništva BIH Dragan Čović
Član Predsedništva BIH Dragan Čović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je konferenciju za medije nakon prvih izbornih rezultata, na kojoj je vidno razočaran konstatovao da su ponovo Bošnjaci odlučili kada je u pitanju izbor hrvatskog člana Predsedništva BiH.
Demonstracije u Mostaru - arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Predsednik Federacije BiH iz HDZ-a: Komšić je kandidat Bošnjaka koji ne vole BiH

Čović je rekao da je zadovoljan zato što je među hrvatskim glasačima dobio 80 odsto glasova, ali da je Komšić u vođstvu zahvaljujući bošnjačkim glasovima, prenosi Tanjug.

„Podrška je daleko bolja nego što smo očekivali. Nadam se ukupnoj cifri od 155.000 glasova. Ako znamo koliko je naše biračko telo, želim da se zahvalim svima i preuzeću obavezu. Zajedništvo je rezultiralo dobrim rezultatom“, kazao je Čović.

Ipak, Bošnjaci su izabrali Komšića, rekao je Čović.

„Ovo je poruka svima, hrvatski narod je poslao poruku da je konstitutivan i da je proevropski. Žalostan sam što Bošnjaci to nisu razumeli i što su se opredelili drugačije. Mislio sam da to neće uraditi. Mi ćemo u hrvatskom glasačkom telu imati 80 posto. Ne možete, Bošnjaci, Hrvatima birati legitimne predstavnike, to je put nazadovanja, to nije evropski put. To je poruka i predstavnicima međunarodnih institucija. Trudili smo se da izmenimo Izborni zakon. Sada se vidi kada je prevaga u rukama najmnogobrojnijeg naroda. Verujem da će među Bošnjacima biti razumevanja jer to nije dobro za bošnjački narod u BiH i to može izazvati neviđenu krizu. Svesni smo te odgovornosti“, poručio je Čović.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala