Pretučeni Albanac u stabilnom stanju

© Tanjug / Jaroslav PapPokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković
Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mladić albanske nacionalnosti koji je u noći između subote i nedelje u Novom Sadu pretučen i zadobio teže povrede, nalazi se van životne opasnosti, dok je drugi mladić, sa lakšim povredama, pušten na kućno lečenje.
Trg slobode u Novom Sadu - Sputnik Srbija
Dva albanska mladića pretučena u Novom Sadu, jednom se lekari bore za život

„U Klinički centar su primljena oba momka, jedan je lakše povređen i isti dan je otpušten i kod kuće je. Drugi momak koji ima 19 godina zadobio je teške telesne povrede. Imao je izolovanu povredu glave. Operisan je i stanje mu je stabilno“, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

On je dodao i da je pacijent iz jedinice intenzivne terapije premešten u jedinicu poluintenzivne nege i očekuje se da za dan-dva bude premešten na Kliniku za neurohirurgiju. 

„Pokrajinska vlada najoštrije osuđuje ovaj događaj“, istakao je Gojković, prenosi Tanjug.

Napadnuti jer su govorili albanski

Demo Beriša, predsednik Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada, izjavio je da je je to bio izolovan slučaj koji ne treba predimenzionirati. 

„Smatramo da je ovaj slučaj koji se dogodio, izolovani slučaj. Ovo treba posmatrati kao huliganski i vandalski čin i ne treba ga predimenzionirati“, rekao je Beriša u poruci koju je uputio svojim sunarodnicima i svim državljanima Srbije.

On je dodao da je razlog napada bio razgovor na albanskom jeziku koji su napadači čuli.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević izjavio je da multinacionalnost i multikonfesionalnost nije nikad bio hendikep za Novi Sad. 

„Novosadski je biti tolerantan i siguran sam da je ovo izolovani slučaj i nema pozadinu koji neko pokušava da nametne“, rekao je Kružević.

Policijska straga je u toku. Mladić koji je lakše povređen dao je izjavu i očekuje se da će vinovnici ovog napada biti uskoro otkriveni i privedeni pravdi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala