Nemačka demantuje Salvinija

© REUTERS / Fabrizio BenschBundestag
Bundestag - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka je danas negirala pisanje italijanskog lista „Republika“, koji je izvestio da Nemci planiraju da pošalju avione sa migrantima nazad u Italiju, a nakon što je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini zapretio da će Italija u tom slučaju zatvoriti sve aerodrome u nameri da to onemogući.
Mateo Salvini - Sputnik Srbija
Salvini udario na EU: Zatvaramo aerodrome

„Nema planova za transportovanje avionima u Italiju narednih dana“, poručio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nemačke putem mejla, prenosi Rojters.

Kako je britanska agencija prethodno izvestila, Salvini je poručio da će Italija zatvoriti svoje aerodrome za avione koji bez dozvole dovoze migrante iz Nemačke, zaoštravajući time spor između partnera EU o podeli odgovornosti za tražioce azila.

Italijanski dnevnik „Republika“ preneo je ranije danas da je nemačka agencija za izbeglice poslala „desetine pisama“ migrantima savetujući im da se vrate u Italiju, možda čarter letovima, a prvi takav transfer je, kako su naveli, planiran za 9. oktobar.

„Ako neki u Berlinu ili Briselu misle da u Italiju istovare desetine migranata neodobrenim čarter letovima, trebalo bi da znaju da nema i neće biti raspoloživog aerodroma“, zapretio je Salvini, a preneo Rojters.

Italijanski ministar je najavio da će vlasti njegove zemlje „zatvoriti i aerodrome kao što su zatvorile luke“, navodi Tanjug.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala