Slučaj ricin: Uhapšen muškarac iz Jute zbog sumnjivih koverti

CC0 / / Lisice, hapšenje
Lisice, hapšenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Muškarac iz američke države Jute, identifikovan kao Vilijam Klajd Alen Treći, zadržan je u pritvoru zbog sumnje da je povezan sa slanjem pisama zvaničnicima Pentagona i predsedniku SAD Donaldu Trampu, za koje se strahovalo da sadrže otrov ricin, javlja Rojters, pozivajući se na izvor iz policije.
Američki ministar odbrane Džejms Matis - Sputnik Srbija
Pentagon: Pošta sa otrovom ricinom poslata Matisu

Neimenovani izvor napominje da optužnica protiv osumnjičenog, koji je uhapšen u gradu Loganu u Juti, verovatno neće biti podignuta do petka.

U saopštenju jedinice FBI iz Solt Lejk Sitija navodi se da ta agencija istražuje „potencijalno opasne hemikalije“ u Loganu, koji se nalazi na 106 kilometara od Solt Lejk Sitija.

U saopštenju se ljudi pozivaju da izbegavaju tu oblast.

„U ovom trenutku ne postoji veća pretnja za bezbednost javnosti“, navodi se u saopštenju.

Prethodno je portparolka Pentagona Dejna Vajt rekla da sumnjiva supstanca u kovertama, koje su poslate Pentagonovom objektu za sortiranje pošte, nije bila sam otrov ricin, već seme biljke iz koje se on dobija.

Rojters je preneo, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, da su američki istražitelji skoro isključili terorizam kao motiv za slanje koverti.

Pentagon je primio poštu za koju se sumnjalo da sadrži otrov ricin, kao i pismo upućeno američkom ministru odbrane Džejmsu Matisu. Neimenovani zvaničnik rekao je tada za „Glas Amerike“ da je Pentagon primio dve koverte, od kojih je jedna bila poslata Matisu, a druga glavnokomandujućem pomorskih operacija, admiralu Džonu Ričardsonu.

Ricin može da izazove smrt 36 do 72 sata od unošenja samo malo količine i za njega ne postoji protivotrov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala