Rogozin o pojavi rupe u „Sojuzu“

© REUTERS / Shamil Zhumatov Svemirska letelica Sojuz MS sa posadom Međunarodne svemirske stanice Kejt Rubins, Anatolijem Ivanišinim i Takujom Onišijem na lansirnoj rampi kosmodroma Bajkonur
Svemirska letelica Sojuz MS sa posadom Međunarodne svemirske stanice Kejt Rubins, Anatolijem Ivanišinim i Takujom Onišijem na lansirnoj rampi kosmodroma Bajkonur - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komisija koja istražuje pojavu otvora u svemirskom brodu „Sojuzu“, koji je povezan sa Međunarodnom svemirskom stanicom, isključila je grešku u proizvodnji kao razlog incidenta, rekao je za „Prvi kanal“ rukovodilac „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.
Lansiranje rakete Sojuz 2.1b sa kosmodroma Vostočni - Sputnik Srbija
Rusija pravi „Sojuz 5“

Eksperti su potvrdili da je rupa na brodu namerno napravljena. Komisija koja je već počela sa radom treba da otkrije gde je ona napravljena — u svemiru ili na zemlji. Rogozin je podsetio da će 15. novembra članovi posade orbitalne stanice izaći u otvoreni svemir da osmotre otvor.

On je dodao da prema dogovoru sa NASA ne može da komentariše tok istrage pre nego što ona bude završena.

Poslednjeg dana avgusta otkriveno je da se negde u ruskom delu MSS ispušta vazduh. Istog dana mala pukotina na „Sojuzu MS-09“ je sanirana, a pritisak u stanici je doveden u zadate parametre. Sigurnost posade nije bila ugrožena.

Ruski kosmonauti su zakrpili rupu, a astronaut veteran, Amerikanac Skot Keli je izjavio da su tokom dvadeset godina članovi posade MSS iskusili mnogo sličnih situacija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala