Srbi uhapšeni u Sloveniji zbog krijumčarenja izbeglica

© AP Photo / Manu BraboGranica
Granica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slovenačka policija privela je 55 ilegalnih migranata nedaleko od Kopra i uhapsila trojicu muškaraca koji su im pomagali u nezakonitom prelasku granice, među kojima su i dva državljanina Srbije, saopštila je policija Slovenije.
Zastava Evropske unije u Briselu - Sputnik Srbija
Širi se „procep“ u Evropskoj uniji — pale nove teške reči

To se dogodilo krajem prošle nedelje u tri odvojene akcije, a najveći broj migranata otkriven je kada su policajci na putu Dolnji Zemon-Ilirska Bistrica zaustavili privatni automobil hrvatskih registarskih tablica, koji je vozio hrvatski državljanin (47), dok je suvozač bio državljanin Srbije (48), prenosi Hina.

Malo zatim zaustavili su i kombi hrvatskih registracija koji je vozio još jedan državljanin Srbije (37), a u kojem je bilo 28 migranata iz Pakistana i Indije, od kojih je većina vraćena u Hrvatsku, dok je devet maloletnih osoba izrazilo nameru da u Sloveniji zatraže azil, preneo je Tanjug.

Još 30 stranaca koji su krajem nedelje nezakonito prešli iz Hrvatske u Sloveniju zatečeno je u okolini Novog Mesta. Policijski postupci u vezi sa njihovim statusom još su u toku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala