„Afera srednji prst“: Makron u centru skandala

© AFP 2023 / Eliot BlondetAfera srednji prst: Emanuel Makron u centru skandala
Afera srednji prst: Emanuel Makron u centru skandala - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuzi su ljuti na Emanuela Makrona nakon što se na Karibima veseli predsednik slikao sa mladićima od kojih jedan pokazuje srednji prst kamerama.

Kontroverzne fotografije snimljene su tokom Makronove posete karipskom ostrvu Sveti Martin, razorenom nakon uragana „Irme“ prošle godine.

Francuskog vođu pratili su brojni fotografi dok je hodao pet sati, uprkos sporadičnoj kiši, ulazio u kuće i razgovarao sa lokalnim stanovništvom o njihovom životu nakon tragedije.

​U jednoj od kuća, Makron je naišao na dva mladića. Jedan od njih je rekao francuskom lideru da je on pljačkaš i da je nedavno pušten iz zatvora.

Predsednik uopšte nije bio zbunjen takvim priznanjem, već je momku kazao da mora da napusti svoju kriminalnu prošlost i učestvuje u obnavljanju zemlje.

Zatim je zagrlio momke i pozirao na fotografijama sa njima, ali je jedan od njih pokazao srednji prst.

​Opozicija u Francuskoj ubrzo je objavila fotografiju i iskoristila taj neprijatan trenutak kao šansu za napad na Makrona.

Mnogi korisnici društvenih mreža komentarisali su da je Makron osramotio zemlju.

Francuski predsednik je kasnije branio svoje postupak rekavši da je njegov cilj bio da pomogne svim mladima na Svetom Martinu.

Snažan uragan „Irma“ francuskoj strani ostrva naneo je štetu koja se procenjuje na više od 1,4 milijarde dolara. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala