Vučić: Ako ste spremni, doleteću i na Grenland

© REUTERS / Djordje KojadinovicPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije hteo da ode u Ujedinjene nacije u Njujorku, jer bi tamo morao da razgovara i sa albanskim i sa svetskim predstavnicima, sa kojima ne zna o čemu više da razgovara, jer on želi suštinski napredak kada je reč o pitanju KiM, što oni ne žele.
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Vučić: Lukav potez Tačija...

Istakao je i da je zadovoljan kako su Srbiju predstavili premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i da su obavili dobar posao.

Ne mogu više da idem, da ponavljam jedno isto. Recite mi, ljudi, da li ste spremni za suštinski napredak? Ako jeste, eto me, doleteću čime hoćete, u Brisel, na Grenland, gde god me pozovete… Samo nemojte da dolazim, da gubim vreme i slušam iste prazne priče koje slušam već godinama — da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova“, rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Poručio je da on neće priznati kosovsku nezavisnost, da Srbija želi kompromis, a ne rešenje koje će značiti da Albanci sa KiM dobiju sve, a mi ništa.

„To je bio razlog zbog kojeg nisam otišao“, objasnio je Vučić.

Kako je kazao, to neki ne mogu da razumeju, jer bi oni išli u Njujork zbog samog puta u Njujork, da mogu da odu u šoping.

„Misle da je to pitanje šopinga… Meni je lepše u Nišu, nego u Njujorku, da budem sa svojim narodom, da nešto uradim za ljude“, naveo je srpski predsednik.

Dodao je da u Njujork ide, ako ima obavezu i ako nešto može da reši, a da je sada znao da u ovom trenutku to ne može da uradi, te da je imao puno poverenje u premijerku i šefa diplomatije.

„A oni što zaskaču po hodnicima, šta ćete… Pacoli, Jeremić, slični su kao jaje jajetu po tom pitanju, ako mogu negde da se uslikaju, da pokažu da su važni, to im je život… Čovek izmislio telefon sa kamerom, pa sad svako može da bude važan“, zaključio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala